Les den!

Utdrag:

Jeg forstår post-dance som et forsøk på å kontekstualisere hva dans er nå, i dag, hva dans kan være i fremtiden og hvordan vi kan åpne opp for og romme dansens utvikling. Det er derimot ikke et forsøk på å endre hva dans har vært, men heller et forsøk på å oppdatere vår danseforståelse slik at den henger sammen med dagens og kan henge med på fremtidens dansepraksis. Post-dance er sånn sett en strategi for å kunne romme og ta eierskap over dansen, utover en tradisjonell og diskuterbart utdatert danseforståelse – dans som kun bevegelse, som objekt, teknikk. Det er et forsøk på å romme den tenkende danseren som kan noe mer og noe annet enn kun bevegelse og teknikk, og kan være noe mer enn kun estetisk vakker underholdning.

Link til masteroppgaven min:

Post-dance: Et opprør for en rehabilitert danseforståelse i det frie scenekunstfeltet

POST-DANCE

God lesning. Bruk gjerne kommentarfeltet eller send meg en mail (amandaoiestadnilsen@gmail.com) om du har spørsmål eller innspill!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s