post-dance på Oktoberdans

22. og 23. Oktober 2018 | Bergen

Teoriworkshop og åpent arrangement (åpen scene)

Hva er dans?

Hva er ikke dans?

Disse to spørsmålene er forsøkt besvart utallige ganger i det eksperimentelle og utvidede dansefeltets (selv)ransakelse de siste tiårene. Post-dance er i dag et av de mer aktuelle forsøkene på å skape en utvidet danseforståelse som kan romme og kontekstualisere den dansen og danseren som avviker, eller ikke lenger får plass i vår tradisjonelle forståelse av hva dans er og eventuelt ikke er.

Post-dance dukket først opp som begrep under konferansen POST-DANCE: Beyond the kinestetic experience and back initiert av MDT i Stockholm ved kunstnerisk leder Danjel Andersson høsten 2015. I 2017 ble boken Post-Dance (red. Danjel Andersson, Mette Edvardsen, Mårten Spångberg) utgitt. Både konferansen og den etterfølgende boken tar for seg post-dance som et «source-concept» og etterlater med det mange løse tråder og lite konkret innhold for begrepet. Under Oktoberdans 2018 vil jeg utforske begrepets potensial og utfordringer gjennom en teoretisk workshop med deltakere fra og/eller med interesse for det frie dansekunstfeltet. Det vil også bli holdt et åpent arrangement hvor vi sammen kan utvide diskusjonen, gjøre opprør og leke oss frem til nye svar på hva dans er og/eller ikke er.

Program: 

MANDAG 22. OKTOBER:  HVA ER POST-DANCE?

Sted: Skrivekunstakademiet, USF Verftet. 

11:00 – 12:00: Bli kjent med hverandre – og hverandres forhold til post-dance.

12:00 – 13:00: Foredrag: Introduksjon av post-dance som begrep.

13:00 – 14:00: Diskusjon: Begrepets potensial og utfordringer.

 

TIRSDAG 23. OKTOBER: HVA KAN POST-DANCE VÆRE?

Sted: Visningsrommet, USF Verftet 

11:00 – 13:00: Øvelser og diskusjon med fokus på å skape innhold for begrepet.

Hvordan ser for eksempel post-dance ut som kunstnerisk uttrykk – på Oktoberdans?

13:00 – 13:30: LUNSJ

13:30 – 15:00: Forberedelse av kveldsarrangementet – En åpen scene for post-dance.

 

22.00: Åpent arrangement (Visningsrommet) 

 

MELD DEG PÅ og hold deg oppdatert:

http://bit-teatergarasjen.no/program/arrangementer/post-dance/